De ce este vitamina B12 esențială?

Vitamina B12 este esențială pentru unele dintre cele mai importante funcții ale organismului, cum ar fi formarea celulelor roșii din sânge (eritrocite), sinteză ADN-ului, funcționarea nervilor și menținerea funcției cognitive. Asta înseamnă că, în timp, deficitul de vitamina B12 poate provoca anemie, leziuni ale nervilor și poate chiar afecta memoria și raționamentul.

Cum asimilezi vitamina B12?

Vitamina B12 este o vitamina solubilă în apă care se găsește în mod natural în produsele animale. De asemenea, ea se găsește și în anumite alimente fortificate, suplimente alimentare și medicamente.

Care este cantitatea de vitamina B12 recomandată?

Doză zilnică recomandată de vitamina B12 este de 2,4 micrograme pentru majoritatea adulților – persoanele cu vârste peste 14 ani.

Există și categorii de persoane care au nevoie de o doză puțîn mai mare:

  • Femeile însărcinate – 2,6 micrograme
  • Lăuzele și femeile care alăptează – 2,8 micrograme

Știai că persoanele vegane sunt predispuse la un deficit de B12?

În cazul în care ai renunțat la toate produsele de origine animală, trebuie să iei în considerare utilizarea cerealelor fortificate sau administrarea unui supliment de vitamina B12. Este deosebit de important că femeile însărcinate vegane și cele care alăptează să discute cu medicul despre aportul adecvat de vitamina B12 atât pentru sănătatea lor, cât și a copiilului. Bebelușii care nu primesc necesarul de vitamina B12 pot dezvoltă deficiență și pot suferi leziuni neurologice permanente.

Cum o administrezi?

Mod de administrare: 1 tabletă pe zi, în timpul mesei sau după masă, cu 250ml apă.

Ingrediente active pentru 1 tabletă (doză zilnică):
Vitamina B12 1000 μg 40000% din VNR*

*valoarea nutritională de referință

 

Te așteptăm cu drag să o descoperi și tu la Magic Natura, sau s-o comanzi la numărul magic ~ 0741.258.201.

Ne-ar face mare plăcere să aflăm și părerea ta, fie prin comentarii, fie în cadrul Comunității noastre Magice de pe facebook, unde te așteptăm cu inima și mintea deschisă: https://www.facebook.com/groups/1064555423671284