Fructele care își păstrează „sângele”, chiar și după ce au fost conservate

Liofilizarea este  procesul  prin care fructele sunt inghetate, apoi, la presiune ridicata se extrage apa, obtinandu-se astfel  un fruct “stors” de apa, dar cu toate valorile nutritive intacte. Cel mai mare specialist fitoterapeut roman (Dr. Ovidiu Bojor) descria fructele liofilizate ca fiind singurele care isi pastreaza „sangele”, chiar si dupa ce au fost conservate.

La contactul cu alte alimente lichide (iaurt, lapte,apa,suc de fructe, etc), fructul revine la forma initiala, pastrandu-se toate elementele nutritive intacte.

De când există acest procedeu și cine îl folosește azi?

Primele consemnări ale acestui procedeu de conservare sunt din vremea incașilor. Temperaturile montane scăzute înghețau alimentele, iar conținutul lor de apă se evaporă ușor în condițiile presiunii scăzute.

Care sunt beneficiile fructelor liofilizate?

Pe lângă faptul că-și păstrează toate elementele nutritive intacte, sunt singurele alimente conservate care întrunesc cele mai exigențe pretenții, la un loc:

  • Zero alergeni (gluten, soia, nuci, lactoză);
  • Raw;
  • Vegane;
  • Fără conservanți;
  • Fără coloranți;
  • Fără aditivi;
  • Fără zahăr;
  • Fără sulfiți;
  • Fără organisme modificate genetic;
  • Neiradiate;
  • Fără ingrediente ascunse;
  • Condiții de depozitare nerestrictive;
  • Durata de viață lungă, chiar și după desfacere;
  • Ușor de transportat;
  • Aroma fructelor proaspăt culese;

De ce fructe liofilizate și nu confiate, sau înghețate?

Fructele liofilizate sunt superioare:

  • fructelor confiate, deoarece nu conțîn zahăr în exces, nu sunt bogate în carbohidrați și nu au un adaos mare de calorii;
  • fructelor uscate, deoarece nu sunt pierdute valorile nutritive, nu conțîn coloranți și aditivi care îmbogățesc aspectul fructului;
  • fructelor înghețate, deoarece nu conțîn apă în exces și pot fi păstrate oriunde (nu doar la congelator);

Cum le consumăm?

  •  atare. Ideal între mese sau  și înlocuitor al “rontaielii” de la birou.
  • În combinație cu alte alimente, cum ar fi: iaurt, muesli, suc de fructe, smoothie…

De ce au gramajul asa mic / sunt așa ușoare?

Pentru obținerea unui gram de fruct liofilizat este nevoie de 7-12 ori mai multă cantitate de fruct proaspăt. Sunt mai ușoare pentru că apa este eliminată în proporție de 98%.

 

Te așteptăm cu drag să le descoperi și tu la Magic Natura, sau să le comanzi la numărul magic ~ 0741.258.201.

Ne-ar face mare plăcere să aflăm și părerea ta, fie prin comentarii, fie în cadrul Comunității noastre Magice de pe facebook, unde te așteptăm cu inima și mintea deschisă: https://www.facebook.com/groups/1064555423671284