Ce este Jala neti?

Jala neti este o parte din Ayurveda ce presupune clătirea nazală cu o soluție pe bază de apă și sare, cu multiple beneficii pentru căile noastre respiratorii și pentru întregul organism:

  • Curață eficient căile respiratorii și sinusurile de excesul de mucoasă, praf, polen si alți alergeni si bacterii,
  • Ameliorează mucoasa uscată,
  • Decongestionează căile respiratorii,
  • Previne și tratează infecțiile recurente,
  • Previne răcelile obișnuite,
  • Previne și tratează febra,
  • Ajută la echilibrarea emisferelor cerebrale.

De ce ai nevoie pentru o utilizare?

  1. Neti pot, noul nostru produs magic din ceramică;
  2. 250 ml de apă;
  3. Jumătate de linguriță de sare de Himalaya, neiodată. Calitatea acesteia este foarte importantă, de aceea noi îți recomandăm să folosești unul din multiplele sortimente de sare grunjoasă, organică de Himalaya pe care le găsești la Magic Natura.

Cum se prepară?

Tot ce trebuie să faci pentru crearea soluției magice este să fierbi împreună apa cu sarea pentru cca. 10 min. Poți pregăti o cantitate mai mare de soluție, însă este important să păstrezi aceeași proporție de apă și sare de 0.9%, adică 9 gr. de sare la 1 l de apă.

Cum procedezi?

Odată ce soluția sărată s-a răcit și introdus în neti pot, tot ce trebuie să faci este să te apleci deasupra chiuvetei, cu capul înclinat pe-o parte, astfel încât canalele respiratorii să fie paralele cu solul. Deschizi gura și introduci canalul de scurgere în nara superioară, lăsând soluția să se scurgă pe cea inferioară, timp în care repsiri relaxat pe gură. Cu jumătatea conținutului rămas în neti pot, repeți apoi operațiunea pentru cealaltă nară, înclinând capul în direcția opusă. La final poți sulfa prin ambele nări și șterge nasul. Vei simți pe loc cum respirația devine mai ușoară și simțul mirosului se îmbunătățește.

Este important să păstrezi gura deschisă și să respiri cu ajutorul ei, pentru a evita ca soluția sărată să ajungă în gât. În cazul în care se întâmplă asta totuși, vei avea doar parte de o senzație mai neplăcută, însă inofensivă.

Acum, doar bucură-te de miresmele naturii!

Suntem foarte bucuroși să impărtășim cu voi acest produs minunat alături de minunatele lui beneficii care te ajută să respiri mai ușor și sa te bucuri mai mult de miresmele naturii.

Te invităm să-l descoperi la Magic Natura sau să-l comanzi la numărul magic: 0741.258.201.